CUMBERNATION ~ Egyetlen magyar forrásod Benedict Cumberbatchről
Anglia - Földrajz


"Anglia egy Nyugat-Európában található szigetország, Nagy-Britannia déli és középső kétharmadát öleli fel", írja a Wikipédia. Tehát, jegyezzük meg:

A brit szigetek földrajzi fogalom, az összes többi megnevezésbe viszont már belecsendül némi politikai felhang. Az Egyesült Királyság Észak-Írország, Anglia, Wales és Skócia unióját foglalja magába. Nagy-Britannia azt a nagy virsli szigetet jelenti, amin Anglia, Wales és Skócia úszik.

Politikailag az Ír Köztársaság teljes egészében független Angliától, Észak-Írország viszont már az Egyesült Királyság (UK) része: bár nem áll valóságos függésben, ahogy Skócia sem: utóbbi az elmúlt évtizedek alatt elérte, hogy a hadügyeket leszámítva minden politikai/gazdasági kérdésről maga rendelkezhessen. Az egyetlen, akit Angliának tényleg sikerült bekebeleznie, az szegény Wales (lásd: Arany János - A walesi bárdok).

Hogy miért fontos ez? Mert ha skóciai kiruccanásod alatt körbenézel és elrikkantod magad, hogy "ó mily szép Anglia az évnek ebben a szakában!" - visszkézből meglincselnek. Ellenben ha Britanniát, vagy magát Skóciát méltatod, mosolyogva vállonveregetnek lapátkezeikkel.

Az Egyesült Királyság a Csalagút lévén Franciaországgal is határos, de ez olyan perverz, hogy nem beszélek róla. A francia oldalon sündisznók, az angol oldalon lovak vannak.

FUSSUNK KÖRBE ANGLIÁBAN!

 

Amikor egy átlagos turista (úgymond) Angliába megy, akkor Londont érti alatta, és általában ez a látvány fogadja: a látvány hiánya. A Brit Szigetek ugyanis olyan közel pancsolnak az Északi sarkkörhöz, hogyha éppen nem esik, akkor köd van - ezzel érdemelte ki Anglia a "ködös Albion" nevet, ahogy a régi krónikások hivatkoztak rá. Figyelmeztetés: a város az év igen nagy szakaszában egy Benedict Cumberbatch-et tartalmaz!

 

London röhejesen gyönyörű [és még külön beszélni fogunk róla], de töredelmesen be kell vallanunk, hogy nem ő Anglia egyetlen nevezetessége. Az ősemberek, a piktek, a szászok, a rómaiak és a kelták ugyanis olyan kis szorgosak voltak, hogy különös építményeket hagytak civilizációjuk után szerte-szana. Stonehedge lett a legnépszerűbb, amiről senki sem tudja, mi a franc, de a legnépszerűbb teória szerint Merlin emelte - vagy az ufók. Vagy Merlin is ufó volt.

A tipikus angol táj lankás és színpompás - volt szerencsém busszal átszáguldani rajta, és a Petőfi által megénekelt nagy pusztaságokhoz szokott magyar szemem nem győzött kerekedni ámulatában, hogy sehol sem láttam sík vidéket - valamint nem tudtam, hogy a zöld tud ennyire zöld lenni.

Nem véletlen, hogy az angolok mániákusan kertészkednek: a föld gazdag és buja, ezernyi pompás virágot terem, és sem a költők, sem az átlagember nem tud betelni a látvánnyal és az illattal.

A parkkultúra is hódit: órákon át andaloghatunk a kísértetiesen szép fák között...

...amíg bele nem süppedünk a mocsárba. [lásd: Jane Eyre/Hounds of Baskervilles/tetszőleges angol regény a romantika szakából]

Anglia gyakorlatilag bevehetetlen, legalábbis, ha hajóval próbálkozik az ember. Utoljára Hódító Vilmosnak sikerült 1066-ban; a második világháborúban Hitler is megpróbálta, de csúfosan belebukott, hiába vonult fel a legendás német flotta - csakúgy, mint a "Győzhetetlen" Armada, szétmorzsolódtak a kegyetlen sziklákon.

Anglia brutálisan szép: hűvös, ősi és erős, tündérek és legendák földje. Azt mondják, mindannyian magunkban és magunkon hordozzuk szülőföldünk jellegzetességeit; ami azt illeti, én ismerek valakit, aki kicsit olyan, mintha ez a csodálatos ország emberbőrbe bújt volna...

Ismerős a fickó?

 

Reisuto

 
Hello!

Benedict Cumberbatch, Emmy díjas, Oscar és többszörös Golden Globe jelölt brit színész. A Star Trek Into Darkness, és a The Imitation Game sztárja. A modern Sherlock Holmes, Doctor Strange és Smaug, a sárkány megformálója. A Brit Birodalom Rendjének parancsnoka, nagylelkű jótékonykodó, férj és apuka. Honlapunk küldetése, hogy összegyűjtsünk róla minden fellelhető információt, legyen az kép, videó, riport, hírmorzsa vagy érdekesség.

 
Navigáció

>> Főoldal
>> Mr. Cumberbatch
>> Sherlock
>> Galéria
>>Új Galéria
>> Média
>> Extrák
>> Fórum
>> Oldal

 
Chat

Szépen kérünk benneteket, hogy se Benedictet, se a hozzátartozóit (sőt, ha lehet, senkit) ne szidjátok a társalgóban, és igyekezzetek úrihölgyek módjára beszélgetni.

 
Projektek

Avengers: Infinity War
Doctor Strange
2018. április 26. (hun)

How the Grinch
Stole Christmas
Grinch

2018. november 9. (USA)

Jungel Book
Sheer Khan
2018. október 19. (USA)

Magik
Lewis
2018

Melrose
Patrick Melrose
2018. május 13.

The War Magician
Jasper Maskelyne
2018 (?)

Captain Marvel
Doctor Strange
2019. március 8. (USA)

Untitled Avengers Movie
Doctor Strange
2019. ősz (?)

Rogue Male
Capt. Alan Thorndike
2019?

How To Stop Time
Tom Hazard
2019-2020 (?)
 

 
Barátaink

best movies by larewen

 //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png Trónok Harca
 https://lh6.googleusercontent.com/-JcQFfgAJsuw/UBA3zCHJwsI/AAAAAAAABGM/Khep3dJ4ep0/s55/jeremy.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-t-xhnVcpZgk/UBhjqddqzhI/AAAAAAAABHM/M8lQx3aPBRI/s55/bookz.jpg my chemical romance https://lh6.googleusercontent.com/-DD6fXQRL09k/UO8WOIl-4KI/AAAAAAAAB48/W9LrA11g3Eg/s55/rdj.jpg
 
  Vettel
  Grimm Disney Sorozatok birodalma //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png

20/ 0 szabad
 

 
Cserék

     ☆ ★

kérj cserét a csetben vagy a VK-ban - és itt hirdess!
szerkesztők: abby, larewen, reisuto, stanci
aktív szerkesztő: Abby
(abby.cumbernation@indamail.hu vagy abby.cumbernation@gmail.com)

 

 
Emlékeztető

Sherlock: The Final Problem
2017. január 15.
22:00 BBC One 

Itt is megtalálsz minket

 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Rajongók
Indulás: 2012-01-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
közérdekű

akadálymentes gportal mozgalom

My Absurd View  Anchime GpLiliana My Happy World Gp.  Kritika Lap 
Novus
  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw  Nox rajongói oldal 
Diametrically Blog Creative Critique  Legends of Stories Cumbernation Gp

 


Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban