CUMBERNATION ~ Egyetlen magyar forrásod Benedict Cumberbatchről
Sherlock - történet

spoilermentes összefoglaló

 

Az egész alapvetően
Sherlock Holmes a 21. századi Londonban nyomoz a modern technika és egy harcias John Watson segítségével. A BBC sikersorozatának szerzői Steven Moffat és Mark Gatiss, akik brilliáns dialógusokkal, remek karakterekkel és valóban friss és izgalmas kalandokkal szolgálnak. Nem a megszokott, bölcselkedő krimi, sokkal inkább tökös akció, fergeteges humor és profi színészi játék jellemzi: Benedictet ez a szerep tette híressé és sokak számára halhatatlanná. A show látványos, magával ragadó, sodró lendületű és BAFTA-nyertes.
"A Sherlock valóságos diadal, szellemes és ravasz." (The Independent)
"Gyönyörűen megírt történet mámorító színészi játékkal, a főszerepben Benedict Cumberbatch és Martin Freeman inspiráló párosa - igazi élvezet." (Evening Standard)
"Egy okos, feszült thriller ami új életet lehel a legendába. Kihagyhatatlan." (Radio Times)

   


I. évad, 1. epizód: A Study in Pink (90 perc)
2010. Július 25.
Értékelés: * * * *
Megismerjük a szereplőket, elkezdődik minden idők egyik legjobb sorozata, minden zseniális és gyönyörű, csak maga a gyilkosság lapos egy kicsit. A sugárzó tökéletesség abszolút kárpótol. Amíg nem láttad, nincs életed, és miután megnézed, soha többé nem is lesz.

Dr. John Watson, ex-katonaorvos hazatér Afganisztánból, és a világon semmi nem történik vele. Mivel ebből nem lehet sorozatot készíteni, egy volt iskolatársa bemutatja Sherlock Holmes-nak. Sherlock szeret hullákat ostorozni, kémiai kísérleteket folytatni, hegedülni és egy pillantás alatt mindent tud Johnról. John a plafonon az idegességtől és a padlón a lenyűgözöttségtől. Másnap összecuccolnak.
Mindeközben London-szerte különös öngyilkosságok történnek, és Lestrade detektívfelügyelő egyre zavartabb. Végső kétségbeesésében Sherlockhoz fordul, aki, mint kiderül, tanácsadó nyomozó. A legújabb áldozat, szokatlan módon, üzenetet hagyott: rache. Sherlock mindent tud róla, csak azt nem, hogyan halt meg. Addig mindenesetre eljut, hogy volt nála egy rózsaszín bőrönd ami eltűnt. Szerencsésen kikukázza, megállapítja, hogy a mobiltelefonja hiányzik, a sajátján pedig üzenetet küld Johnnak, akit időközben elrabolt egy esernyős ismeretlen, ellátta pár indiszkrét kérdéssel, lágyan megfenyegette és megkérte, hogy ugyan kémkedne már Sherlockra. John elutasítja az ajánlatot és elbiceg. Az idegen szerint a bicegése pszichés eredetű, és minden jel arra mutat, hogy hiányzik neki a háború.
Johnnak tele van a hócipője a sok deduktív figurával. Sherlock engesztelésül elviszi egy romantikus olasz étterembe (aka. a gyilkosra vadászni), rohangásznak egy kicsit a háztetőkön, aztán Sherlock eldönti, hogy megtartja a doktort.
Hazatérvén beleütköznek a Scotland Yard önkénteseibe, és Sherlock rájön, hogyan bukkanhat a gyilkos nyomára - de nem a tisztelt rendőrkollegák segítségével...

   
 

I. évad, 2. epizód: The Blind Banker (90 perc)
2010. Augusztus 10.
értékelés: * * *
Amilyen jók a párbeszédek, annyira rossz maga a bűntény. Érdektelen, de élvezhető, és ami itt egy három csillagos epizód, azért minden más sorozat már díjat kapna.

John az árubeolvasó géppel verekszik, Sherlock egy török harcossal, az ügye ugyanis nem keltette fel az érdeklődését - nem így egy titokzatos betörés a csilivili bankban. Rablás nem történt, csak egy grafitit hagytak ott: a biztonsági kamera nem rögzített semmit, a védelemnek pedig áthatolhatatlannak kéne lennie. Sherlock rájön, hogy a graffiti egy üzenet, azt is tudja, kinek - a fickót természetesen halva találják egy zárt szobában, de nem öngyilkosság történt. Dimmock felügyelő szerint igen. Egy újabb haláleset sem nagyon győzi meg.
John becsajozik, Sherlock boldogtalan. Próbálják feltörni a kódot, rájönnek, mi kötötte össze a két áldozatot, és a kínai negyedbe zarándokolnak. Itt újabb nyomokra és egy barátságtaln fojtogatós gyilkosra találnak. Sherlock szerencsére elpusztíthatatlan és megállíthatatlan. Eljutnak a Nemzeti Múzeumba, értesülnek a Fekete Lótusz Szövetségről, de mielőtt az értesülésükből bármi hasznuk is származhatna, híradójukat kivégzik. A kód feltörése egyre jobban megy, John randija egyre rosszabbul - Sherlock meghivatta magát, szóval az ártatlan cirkusz előadásból tömegverekedés lesz.
Mire sikerül megfejteni az üzenetet, Johnt és barátnőjét pont elrabolják. Vajon Sherlock időben ér-e oda és vajon kérdés-e ez bárki számára is, tekintve, hogy John főszereplő?

   

I. évad, 3. epizód: The Great Game (90 perc)
2010. Augusztus 8.
értékelés: * * * * *
Az első igazi Sherlock-epizód, pörgős, okos, magával ragadó, elsöprő és áradó és a magyar nyelvben fellelhető összes pozitív jelző. A Főgonosz végre akcióba lendül.

Sherlock még nem tudja, hogy az idáigi legizgalmasabb epizódba csöppent, ugyanis hülyére unja magát. Ennek ellenére sem hajlandó segíteni bátyjának, Mycroftnak megoldani egy ügyet - a kormány elveszített pár elég fontos iratot.
A Baker Street fele felrobban, de személyi sérülés nem történik. Érkezik egy kedves üzenet, ami világossá teszi hogy de fog.
Sherlock egy üres szobában egy pár edzőcsukára lel. Névtelen kihívója arra kéri, hogy ugyan jönne már rá csak ennyiből, kinek kellett meghalnia, mikor, miért és ki által. Az utolsó pontot leszámítva Sherlock mindenre fényt derít. Meg is kapja a következő feladatot, egy vérrel borított Mazda formájában. Aztán egy halott stílustanácsadó következik, majd egy holttest a Temze partján, botox, Vermer, a Gólem, a naprendszer, a váltó, a biciklista, és ki más lehetne mindezek mögött, mint maga Moriarty? Sherlock végre szemtől-szemben áll vele... csapdába esve.

   

II. évad, 1. epizód: A Scandal in Belgravia (90 perc)
2012 Január 1.
értékelés: * * * *
Vérbeli Moffat-epizód pörgős párbeszédekkel, szexis akcióval és rengeteg csavarral.

A Fandom várt és a Fandom győzött: a második évad első epizódja grandiózusan látványosabb és pörgősebb, mint az első széria részei. Mármint még pörgősebb, a fékevesztett tempóról pedig Irene Adler tehet, ismertebb nevén a Nő, profi domina és zsaroló. Nagy-Britannia legbefolyásosabb családját igyekszik tédre kényszeríteni, és ebben Sherlock sem tudja megakadályozni. A gyönyörű bűnöző teljesen elcsavarja a fejét, de Sherlock persze túl elfoglalt ahhoz, hogy ezt észrevegye. Johnnak persze feltűnik, és nagyon aggódik, mi lesz az őrült flörtből. Mycroft sajnos nagyon is sejti, hova vezethet Irene taktikázása. Hatalmi harc, egy lepedő, lövöldözés, vatikáni kámea, egy szál cigaretta, hegedűszólamok és sms-csaták egy kacifántos és merész részben.

 

   II. évad, 2. epizód: The Hounds of Baskerville
2012. Január 8.
értékelés: * * * * *
Horror a javából. És tökéletes.

Sherlock rémületesen szétunja magát, mert John nem hajlandó vele Cluedót játszani. Ennek ellenére nem akarja elvállalni Henry Knight ügyét, aki kisfiúkorában szemtanúja volt, ahogy egy kutya szétmarcangolja az apját - és úgy sejti, a szörnyeteg nem hagyta el az Ördög Völgyét. Sherlock csak akkor kezd el érdeklődni, amikor Henry vérebként hivatkozik a  pokolbéli kutyára. Egy legenda nyomába erednek Dartmoorba - és egy valódi szörnyet találnak. Az ősi, misztikus mocsárvidék lakói mindenfélét beszélnek, különösen a Baskerville kutatóintézetről: állítólag génmanipulált mutánsokat fejlesztenek hadi célokra. Sherlockék betörnek az épületbe, találnak egy nyulat, Sherlock boldog. Aztán találnak egy kutyát is este a völgyben, Sherlock nem boldog. Ha a józan esze és tapasztalatai nem segítik többé, mi marad? Talán csak John, akit egyenes ívben elküld a fenébe, de a hűséges barát nem megy messzire - csak éppen csapdába esik a szörnnyel együtt *drámai zene* Az epizód végére mindenki megküzd a maga démonaival, és kiderül, hogy Johnnak is birtokában van a szex lila inge.

   II. évad, 3. epizód: The Fall
2012. Január 15.
Értékelés: ahány csillag van az égen
A végső összecsapás. Teljes KO. Az emberi nyelv egyelőre nem alkalmas annak a kifejezésére, mennyire milyen ez az epizód.

   

 

Reisuto írása, ne vidd sehová

 
Hello!

Benedict Cumberbatch, Emmy díjas, Oscar és többszörös Golden Globe jelölt brit színész. A Star Trek Into Darkness, és a The Imitation Game sztárja. A modern Sherlock Holmes, Doctor Strange és Smaug, a sárkány megformálója. A Brit Birodalom Rendjének parancsnoka, nagylelkű jótékonykodó, férj és apuka. Honlapunk küldetése, hogy összegyűjtsünk róla minden fellelhető információt, legyen az kép, videó, riport, hírmorzsa vagy érdekesség.

 
Navigáció

>> Főoldal
>> Mr. Cumberbatch
>> Sherlock
>> Galéria
>>Új Galéria
>> Média
>> Extrák
>> Fórum
>> Oldal

 
Chat

Szépen kérünk benneteket, hogy se Benedictet, se a hozzátartozóit (sőt, ha lehet, senkit) ne szidjátok a társalgóban, és igyekezzetek úrihölgyek módjára beszélgetni.

 
Projektek

Avengers: Infinity War
Doctor Strange
2018. április 26. (hun)

How the Grinch
Stole Christmas
Grinch

2018. november 9. (USA)

Jungel Book
Sheer Khan
2018. október 19. (USA)

Magik
Lewis
2018

Melrose
Patrick Melrose
2018. május 13.

The War Magician
Jasper Maskelyne
2018 (?)

Captain Marvel
Doctor Strange
2019. március 8. (USA)

Untitled Avengers Movie
Doctor Strange
2019. ősz (?)

Rogue Male
Capt. Alan Thorndike
2019?

How To Stop Time
Tom Hazard
2019-2020 (?)
 

 
Barátaink

best movies by larewen

 //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png Trónok Harca
 https://lh6.googleusercontent.com/-JcQFfgAJsuw/UBA3zCHJwsI/AAAAAAAABGM/Khep3dJ4ep0/s55/jeremy.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-t-xhnVcpZgk/UBhjqddqzhI/AAAAAAAABHM/M8lQx3aPBRI/s55/bookz.jpg my chemical romance https://lh6.googleusercontent.com/-DD6fXQRL09k/UO8WOIl-4KI/AAAAAAAAB48/W9LrA11g3Eg/s55/rdj.jpg
 
  Vettel
  Grimm Disney Sorozatok birodalma //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png

20/ 0 szabad
 

 
Cserék

     ☆ ★

kérj cserét a csetben vagy a VK-ban - és itt hirdess!
szerkesztők: abby, larewen, reisuto, stanci
aktív szerkesztő: Abby
(abby.cumbernation@indamail.hu vagy abby.cumbernation@gmail.com)

 

 
Emlékeztető

Sherlock: The Final Problem
2017. január 15.
22:00 BBC One 

Itt is megtalálsz minket

 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Rajongók
Indulás: 2012-01-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
közérdekű

akadálymentes gportal mozgalom

My Absurd View  Anchime GpLiliana My Happy World Gp.  Kritika Lap 
Novus
  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw  Nox rajongói oldal 
Diametrically Blog Creative Critique  Legends of Stories Cumbernation Gp

 


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human