CUMBERNATION ~ Egyetlen magyar forrásod Benedict Cumberbatchről
Lejátszási listája

A TwoPaddock különböző hírességeket kért fel arra, hogy állítsanak össze egy Top 10-es listát az iPodjukról. Benedict vállalta a feladatot...

"A mai napra nem csak az egyik legjobb, hanem a legbonyolultabb és egyben legelőkelőbb nevű színészt hoztuk el: Benedict Cumberbatch-et! (És itt meg kell jegyeznünk, hogy az úriember nem összekeverendő a hasonlóan kiváló Burnybun Crumblybatch /Lángzsemle Törtrakás/ Binder-twine Cummerbund /Könykötőzsinór Övsál/ és Bendydick Lumbercrutch /Görbültfasz Famankó/  színészurakkal.) Nem, ez Benedict személyesen.. örvend a szívünk, hogy DJ-ként üdvözölhetjük itt, nem csak, mivel mohó muzsikamán, de még táncolni is tud (idáigi DJ-ink közt egyedülálló módon)! /.../ Hölgyeim és uraim, Mr. Betterfit Clumsypants /Jobbhapasszolsz Bénanadrág/!

Hogy szót ejtsünk színészi munkásságáról is... a legjobban talán... hát, mindenből ismered... mert mindenben szerepel! Nemrég láthattuk a Sherlockban - nagy durranás, ecsém - de máris JJ Abrams Star Trekjében tér vissza, láttuk a Hadak útjánban, a Suszter, szabó satöbbiben, remek volt a Vágy és Vezeklésben, a Creationben, az Amazing Grace-ben és így tovább. /.../ Nézzétek, nem kell bemutatnunk őt, a karrierje nagyobb lendülettel halad mint egy gőzmozdony. És most, hozzánk hasonlóan, eljött hogy bugizzon. Itt van hát, a legjobb cimbi, egy csudás színész, igaz barát... tapsoljanak a kiváló MR BENEFIT BLUNDERBUSNAK! /ami annyit tesz: Előnyös Baklövésbusz/

~ * ~

A lista az időjárástól, a pocakomtól, a társaságtól és a napszaktől függően variálódik. De egy élmény volt átvizsgálni a lelkemet és előhívni a régi emlékeket. Tehát itt van Ben, a túlbecsült fehér gyerek* top tizes listája! [* = a szervezet afrikai, azért hivatkozik így magára :)]

 1. Sweet Thing - Van Morrison, az Astral Weeks albumról /Édes kis semmiség/
  Egyetértek Liam Neesonnel abban, hogy erről az albumról minden helyet érdemelne a listán, minden ütemnek lelke van és az egészet egy olyan férfi költői jazzes vokálja fémjelezi aki tudott és akart.
  De a táj, amit a Sweet Thing hangzása és szövege tár elém, és a keserédes történet egy férfiról, aki képtelen feladni szerelmét...
  Tökéletes. Amikor kamaszként elsőnek hallottam, olyan élettapasztalatokért rimánkodtam amik inspirálhatnak egy ilyen művet, most meg, harminc-mindegyis évesen vissza kell tartanom a könnyeimet, ahogy a régi sebek felszakadnak megint. De milyen önkényeztető és nehéz illatú* módja ez a búsulásnak. Gyönyörű. Mindenkinek ajánlom, aki szeretett és veszített.
  [* nem én fordítottam mellé, szinesztézia; a fickó egy kib*szott költő - Reisuto]
 2. I Am the Resurrection és Fools Gold - Stone Roses /Én vagyok a feltámadás// Bolondok aranya/
  Tudomtudom, de egymás mellett vannak az albumon és elválaszthatatlanul brilliánsak. Képzeletben visszatértem a manchasteri egyetemi éveimhez a nosztalgiaáradat sodrán, amikor ezeket a csintalan manchastereiket hallgattam az ő manchasteri módjukon! Isten óvja a Happy Monday-t, Joy Divisont és mindenki mást Tony Wilson "gyárának" dalnokmunkásai közül.
 3. You Can't Always Get What You Want - Rolling Stones /Nem kaphatod meg mindig azt, amit kívánsz/
  Elsőnek túltiszteletű Harrow-béli elemis éveimben hallottam ezt a számot. És ha egy flancos fiúsuliba jársz, akkor megcsinálsz vagy megszerzel minden olyan tapasztalatot, aminek köze sincs ahhoz a légkörhöz. Ám a kamaszkor, a lányok nélküli élet és a szabadság, amit a kolesz adott, azt eredményezte hogy a türelemnek ezen himnusza nem talált süket fülekre. [Ben, még egy barokk körmondat és tarkón csaplak egy tukánnal. - Reisuto] Egy bámulatos, merész, funkys, lelkes és felemelő a kórusos kezdéstől a legvégéig. Szóval nem kell magyaráznom, milyen bőszen inspirált ez arra hogy elutasítsam a nagyember-létet.
 4. Young Americans - David Bowie /Ifjú amerikaiak/
  Hogyan válasszak! Mindig bánatos nótákkal garantálom a sikeres karaoke-előadásomat, de ennek a számnak az életöröme és az antiutopisztikus összetétele a törött képeknek a szövegben, a saxofon-szólóban és a dobban egyszerűen brilliáns. [Egy mérges tukánnal. - Reisuto]
 5. Clair de Lune -- Claude Debussey
  James Rhodes verziója a Bullets and Lullabies albumról a legjobb, de nem elérhető YouTube-on. A Clair de Lune viszont az a zongoradarab, amit szívesen megtanulnék még ebben az életben. Ha viszont csak a következőben lesz módom rá, szívesen hallgatnám ahogy inspiráló barátom, Mr James Rhodes játssza. u.i. - bár manapság tetőtől-talpig rock'n'roll a tag, és meg kell szereznetek a lejátszási listáját. Jóval több mint ihlető erejű.
 6. How to Disappear Completely - Radiohead /Hogyan tűnj el teljesen/
  (Az ok amiért ennyire előre helyezem ezt a listán) személyes. Számomra azt szimbolizálja, hogyan követik a legrosszabb időket mindig a legjobbak. Elsőnek akkor találkoztam a [Two Paddocks] kedves társtulajdonosával, amikor az Utazás a világ végére című minisorozatot forgattam a drága nénikének [a BBC-re hivazkozik így.] Észak-Afrikában, ez volt a munka legjobb része és a hétvégén megtanultam nehézbúvárkodni két másik stábtaggal -- a legjobb idők. Aztán felrobbant a kocsink jobbelső kereke, egy hatalmas rázkódás aztán már körbe is vettek minket a bokorból előugró férfiak és elraboltak -- a legrosszabb idők. Ez egy hosszú (általában két és fél órás) sztori, de azért választottam ezt a dalt mert ez szólt közvetlenül a kerék felrobbanása előtt, amikor rágyújtottam egy sodort cigarettára és azon merengtem, milyen röhejesen boldog is vagyok én éppen. Amikor legközelebb felcsendült összekötözve hevertem és a fejem meg a hátam ritmikusan a szélvédőnek csapódott ahogy letértünk az útról. A fenekem a kocsi sztereójának ütődött és egy szürreális pillanatra úgy tetszett Tom Yorke a gyászindulómat fújja. Átfordultam ahogy keresztülbucskáztunk a homokcsapdákon, a fényszórók megvilágították a cukornádakat és egyre arra gondoltam, milyen sekély sírokat ásnak maguknak a Casino moziban az áldozatok, amíg az önelemzés és a modern közöny mestere, Mr T Yorke azt dalolta: "Nem vagyok itt... ez nem velem történik..." Mind túléltük.
 7. Prelude to Tristan and Isolde - Richard Wagner /Trisztán és Izolda prelűdje/
  Igen, ez széles körben ismert az opera-repertoár egyik csúcsaként, nevezetes a Wagner-féle tonalitásról, kromakticizmusról, orkresztai színeiről és harmonikus szuszpenziójáról... de egyszerűen feláll tőle a szőr a hátamon. A legjobb Beethoven és Mozart darabokra emlékeztet, és a legjobb ami Strausshoz és Rachmaninovhoz jöhet. Szóval egy mérföldkő, ami kizsigerel. Amit épp most hallgatok rongyra, a BBC nagyzenekarának felvétele.
 8. Hyperballad - Björk /Hiperballada/
  És mi van Mitchellel, Joplinnal, Ellával, Tinával, ó Istenem készítenem kell még egy listát. Minden szám olyan fehér és férfias...! Franc. Azért gyönyörű dal. És egy főbólintás minden tánczene felé amit nem vettem bele a top tizembe.
 9. Superstition - Stevie Wonder /Babona/
  Mindenkinek akinek már táncoltam/még fogok táncolni az esküvőjén! Micsoda életöröm az erejének teljében lévő mestertől. Köszönet Martin Freemannek amiért módszeresen megismertetett SW minden fantasztikumával.
 10. We Grew Up At Midnight - The Maccabees /Éjfélkor nőttünk fel/
  A The Maccabees Into the Wild albumát nyúzom sokat mostanság. Nehéz választani róla, de nagyon felemelő a We Grew Up At Midnightot hallgatni gépelés közben. Ehhez ért a leginkább a jó zene minden más műfaj felett, ugye? Élveztem összeállítani a listát. Csinálhatok egyet holnap is?


Reisuto fordítása, ne vidd sehová

 
Hello!

Benedict Cumberbatch, Emmy díjas, Oscar és többszörös Golden Globe jelölt brit színész. A Star Trek Into Darkness, és a The Imitation Game sztárja. A modern Sherlock Holmes, Doctor Strange és Smaug, a sárkány megformálója. A Brit Birodalom Rendjének parancsnoka, nagylelkű jótékonykodó, férj és apuka. Honlapunk küldetése, hogy összegyűjtsünk róla minden fellelhető információt, legyen az kép, videó, riport, hírmorzsa vagy érdekesség.

 
Navigáció

>> Főoldal
>> Mr. Cumberbatch
>> Sherlock
>> Galéria
>>Új Galéria
>> Média
>> Extrák
>> Fórum
>> Oldal

 
Chat

Szépen kérünk benneteket, hogy se Benedictet, se a hozzátartozóit (sőt, ha lehet, senkit) ne szidjátok a társalgóban, és igyekezzetek úrihölgyek módjára beszélgetni.

 
Projektek

Avengers: Infinity War
Doctor Strange
2018. április 26. (hun)

How the Grinch
Stole Christmas
Grinch

2018. november 9. (USA)

Jungel Book
Sheer Khan
2018. október 19. (USA)

Magik
Lewis
2018

Melrose
Patrick Melrose
2018. május 13.

The War Magician
Jasper Maskelyne
2018 (?)

Captain Marvel
Doctor Strange
2019. március 8. (USA)

Untitled Avengers Movie
Doctor Strange
2019. ősz (?)

Rogue Male
Capt. Alan Thorndike
2019?

How To Stop Time
Tom Hazard
2019-2020 (?)
 

 
Barátaink

best movies by larewen

 //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png Trónok Harca
 https://lh6.googleusercontent.com/-JcQFfgAJsuw/UBA3zCHJwsI/AAAAAAAABGM/Khep3dJ4ep0/s55/jeremy.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-t-xhnVcpZgk/UBhjqddqzhI/AAAAAAAABHM/M8lQx3aPBRI/s55/bookz.jpg my chemical romance https://lh6.googleusercontent.com/-DD6fXQRL09k/UO8WOIl-4KI/AAAAAAAAB48/W9LrA11g3Eg/s55/rdj.jpg
 
  Vettel
  Grimm Disney Sorozatok birodalma //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png

20/ 0 szabad
 

 
Cserék

     ☆ ★

kérj cserét a csetben vagy a VK-ban - és itt hirdess!
szerkesztők: abby, larewen, reisuto, stanci
aktív szerkesztő: Abby
(abby.cumbernation@indamail.hu vagy abby.cumbernation@gmail.com)

 

 
Emlékeztető

Sherlock: The Final Problem
2017. január 15.
22:00 BBC One 

Itt is megtalálsz minket

 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Rajongók
Indulás: 2012-01-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
közérdekű

akadálymentes gportal mozgalom

My Absurd View  Anchime GpLiliana My Happy World Gp.  Kritika Lap 
Novus
  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw  Nox rajongói oldal 
Diametrically Blog Creative Critique  Legends of Stories Cumbernation Gp

 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!