CUMBERNATION ~ Egyetlen magyar forrásod Benedict Cumberbatchről
The Mirror interjú

Sex appeal: Benedict has a growing army of female fansMiért őrülnek meg értem a nők? –  avagy Benedict Cumberbatch, és élete mint szexszimbólum

Egy nagy csomó vörös, göndör hajjal és furcsán szögletes arccal Benedict Cumberbatch nem igazán hozza a tipikus hollywoodi szexszimbólumot. Egy sor ütős szerep után azonban (mind filmeken, mind a tévében) egész seregnyi női rajongót szerzett magának – saját, őszinte megdöbbenésére.


"Nagyon érdekes, és folyamatosan dolgozom rajta" árulja el a most már egyedülálló Benedict, pont mint Sherlock Holmes a BBC "felfrissített" adaptációjában, amiben főszerepet játszik."Ez új nekem, de remélem előbb-utóbb hozzászokok, vagy legalábbis megtanulom kezelni ezeket a dolgokat; ebben a pillanatban persze minden nagyon furcsa. Hogy örülök-e, ha vonzónak neveznek? Mondj olyat, aki nem, szóval számomra ez elég vicces. Belenézek a tükörbe, és egyszerre látom minden hibámat, amikkel már 35 éve élek együtt, az emberek pedig már egy-egy részletemért is megőrülnek. És nem én vagyok szerény, hanem inkább ők furcsák."

A karrierjéből ítélve, Benedictnek van valami szerencsés trükkje, amivel alkalmazkodni tud mindehhez. Mary Shalley Frankenstein-jéért a Nemzeti Színházban megkapta a legjobb színész díjat, és hamarosan a Sherlock harmadik szériájába is visszatér oldalán Martin Freemannel, mint Dr. Watson.
Hollywoodban pedig a Star Trek 2 főszerepe miatt újhúsnak számít, habár korábban játszott a Hadak útjában, és a Suszter, szabó, baka, kémben is. A Star Trek 2-ben a zsarnoki Khan szerepét kapta meg, ahol olyan színészekkel játszhat együtt, mint Tom Hardy, Malcolm McDowell és Alice Eve, Trevor Eve lánya, valamint a Shaun of the Dead-es Simon Pegg, aki Scotty szerepében tűnik fel. A film kétségtelenül kasszasiker lesz, és garantálja Benedict helyét az A-listás színészek között. Habár ő maga, aki nemrég szakított Anna Jones nevű barátnőjével (azelőtt pedig 10 éves kapcsolat után Olivia Poulettel), nem hiszi, hogy ettől az önbizalma újra helyrebillen.
Azt állítja: "Nem vagyok magabiztos, ha társaságról van szó, és egyre nehezebb számomra elmenni egy bárba és csak úgy ráköszönni valakire, hogy "szia", mert nem ismerik a valódi énemet. Csak egy kitalált karakter vagyok nekik a tévéből."

Benedict azért tudja így eljátszani ezeket a különösen sebezhető karaktereket, mert ő maga is önbizalomhiánnyal küzd. A leginkább sértő dolog, amit valaha is olvasott magáról, egy blog leírása, miszerint ő " a tehetségtelen, faarcú színész, a segg-nevű és lóarcú időpocsékolás, Benedict Cumberbatch". Azt mondja, az általa leginkább utált testrésze "a fejem, annak mérete és formája," majd hozzáteszi, "sokan mondták, hogy úgy nézek ki mint Sid, a lajhár a Jégkorszakból."

Steven Spielberg ajánlotta őt a Star Trek szerepre, miután együtt dolgoztak a Hadak útján c. filmen, amiben Benedict Stewart őrnagyot alakította.
A Star Trek film meghallgató-videóját egy barátja konyhájában vették fel, iPhone-ra.
Így nyilatkozott: "Nagyon ki voltam fáradva, és ez kihatott a teljesítményemre is".

Az új Star Trek film részleteit szigorúan őrzik, Benedictnek pedig ez volt az első alkalom, hogy egy ekkora költségvetésű kasszasikeren dolgozhatott.
"Szó szerint, amint kiléptem a gépből, máris a stúdióban voltam. Úgy volt, hogy öt napon belül forgatunk, én meg egy olyan szobában találtam magam hirtelen, ami tele volt dizájnerekkel, művészeti vezetőkkel, szerkesztőkkel, operatőrökkel…. és volt vagy öt producer. Lesokkolt a dolog."

"Rosszul éreztem magam*, és halálsápadt volt az arcom, nem is beszélve a sötét karikákról a szemem körül, de mégis elképesztő, egyszerűen elképesztő volt a forgatás. Őrült sokat dolgoztunk, de csodálatos volt hasonló korú emberekkel megosztani ezt a fantasztikus élményt. Én voltam a brit külföldön, de mindenki kedvesen fogadott és támogattak engem. Nagyon jól éreztem magam és remélem, a film is fenomenális lesz."
A hat láb magas Benedict Észak-Londonban született. Szülei, Timothy Carlton és Wanda Ventham, mindketten színészek, és szép karriert futottak be az évek során, ő maga pedig elismerte, hogy ebből sok előnye származott.
"A szüleim hihetetlen keményen dolgoztak, engem pedig elkényeztettek," meséli rezzenéstelen arccal.

A Harrow-ra küldték tanulni (brit fiúiskola –  szerk.), amivel Benedict jól megalapozhatta ismeretségét a tehetősebb réteggel, akik később, amikor felsőbb osztálybeli szerepeket játszott, pénzzel támogatták. "Habár jó taníttatást kaptam, a szüleim nem voltak túl pénzesek. Anyukám rengeteget játszott kereskedelmi színházban és komédiákban, hogy biztosan ki tudja fizetni az iskoláztatásomat."
Kezdetben Benedict ügyvéd akart lenni, amit a szülei erősen támogattak. Aztán már kevésbé voltak lelkesek, amikor kiderült, hogy fiuk egyetlen vágya követni őket a világot jelentő deszkákra. Benedict motivációja ezentúl az lett, hogy eloszlassa szülei kétségeit. Szerinte: "Azt akarták, hogy biztos pozíciót tudhassak magaménak, mint ügyvéd. De aztán elfogadták a döntésem. Éppen az egyetemen játszottam Salierit, Peter Shaffer Amadeus c. darabjában, amikor apa azt mondta nekem: "Te jobb vagy, mint én valaha is voltam, vagy leszek. Ez a neked való, és én támogatni foglak."
Ez volt a legnagyobb dolog, amit egy apa mondhat a fiának. Annyira alázatos  és megindító. Az, hogy őket büszkévé tegyem, egy azok közül az okok közül, amiért reggel felkelek és a nap folyamán a legjobbat hozom ki magamból.


Az egyetem után Benedict elment Tibetbe, és egy évig egy kolostorban tanított angol nyelvet, azután pedig jelentkezett a tekintélyes Londoni Zene és Dráma Akadémiára. Később sorra érték a főszerepek olyan TV drámákban, mint a Silent Witness vagy a Cambridge Spies, aztán a Hawking című életrajzi film után (amiben a fizikust alakította fiatal korában) széles körben keresett színésszé vált. Aztán jött a szerep az Atonementben,  Keira Knightley és James McAvoy oldalán, majd A másik Boleyn lány Scarlett Johanssonnal.
Benedict még mindig Észak-Londonban lakik, és ha csak teheti, öt-játékos focit** játszik. De még boldogabban térne vissza Los Angelesbe. "Nagyon jól éreztem magam és sok fantasztikus barátot szereztem", mondja. "De az otthonom London, hiszen itt él a családom, és a legtöbb barátom is. Ettől függetlenül sokszor utazgatok, és nincs, ami ettől visszatartana. Szóval mindig boldoggá tesz, ha pakolhatom a bőröndöm, és megyek, ahová csak hívnak."

Stanci fordítása, ne lopd el.

 

* az eredeti kifejezés jet-legged, ami azt a zavart jelenti, ami akkor keletkezik a test funkcióiban, ha több időzónán keresztül utazik valaki nagy sebességgel. Nem igazán találtam rá magyar megfelelőt.
** Five-a-side football, nagyjából olyan mint a rendes foci, csak mindkét csapatnak öt-öt játékosa van, kisebb a kapu és kevesebb a játékidő.

 
Hello!

Benedict Cumberbatch, Emmy díjas, Oscar és többszörös Golden Globe jelölt brit színész. A Star Trek Into Darkness, és a The Imitation Game sztárja. A modern Sherlock Holmes, Doctor Strange és Smaug, a sárkány megformálója. A Brit Birodalom Rendjének parancsnoka, nagylelkű jótékonykodó, férj és apuka. Honlapunk küldetése, hogy összegyűjtsünk róla minden fellelhető információt, legyen az kép, videó, riport, hírmorzsa vagy érdekesség.

 
Navigáció

>> Főoldal
>> Mr. Cumberbatch
>> Sherlock
>> Galéria
>>Új Galéria
>> Média
>> Extrák
>> Fórum
>> Oldal

 
Chat

Szépen kérünk benneteket, hogy se Benedictet, se a hozzátartozóit (sőt, ha lehet, senkit) ne szidjátok a társalgóban, és igyekezzetek úrihölgyek módjára beszélgetni.

 
Projektek

Avengers: Infinity War
Doctor Strange
2018. április 26. (hun)

How the Grinch
Stole Christmas
Grinch

2018. november 9. (USA)

Jungel Book
Sheer Khan
2018. október 19. (USA)

Magik
Lewis
2018

Melrose
Patrick Melrose
2018. május 13.

The War Magician
Jasper Maskelyne
2018 (?)

Captain Marvel
Doctor Strange
2019. március 8. (USA)

Untitled Avengers Movie
Doctor Strange
2019. ősz (?)

Rogue Male
Capt. Alan Thorndike
2019?

How To Stop Time
Tom Hazard
2019-2020 (?)
 

 
Barátaink

best movies by larewen

 //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png Trónok Harca
 https://lh6.googleusercontent.com/-JcQFfgAJsuw/UBA3zCHJwsI/AAAAAAAABGM/Khep3dJ4ep0/s55/jeremy.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-t-xhnVcpZgk/UBhjqddqzhI/AAAAAAAABHM/M8lQx3aPBRI/s55/bookz.jpg my chemical romance https://lh6.googleusercontent.com/-DD6fXQRL09k/UO8WOIl-4KI/AAAAAAAAB48/W9LrA11g3Eg/s55/rdj.jpg
 
  Vettel
  Grimm Disney Sorozatok birodalma //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png

20/ 0 szabad
 

 
Cserék

     ☆ ★

kérj cserét a csetben vagy a VK-ban - és itt hirdess!
szerkesztők: abby, larewen, reisuto, stanci
aktív szerkesztő: Abby
(abby.cumbernation@indamail.hu vagy abby.cumbernation@gmail.com)

 

 
Emlékeztető

Sherlock: The Final Problem
2017. január 15.
22:00 BBC One 

Itt is megtalálsz minket

 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Rajongók
Indulás: 2012-01-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
közérdekű

akadálymentes gportal mozgalom

My Absurd View  Anchime GpLiliana My Happy World Gp.  Kritika Lap 
Novus
  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw  Nox rajongói oldal 
Diametrically Blog Creative Critique  Legends of Stories Cumbernation Gp

 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!