CUMBERNATION ~ Egyetlen magyar forrásod Benedict Cumberbatchről
Benedict Cumberbatch élvezte, hogy gonosz lehet

Gina McIntire, Los Angeles Times, 2013. május 18.

Telepedj le és helyezkedj el kényelmesen. Benedict Cumberbatch leveszi a nyakkendőjét.

Csak néhány perccel az  interjúkezdetét követően, mely „Star  Trek Into Darkness”-ben való ördögi  megjelenéséről szól, az angol színész  bocsánatot kér a figyelemelterelés  miatt. De egy fájdalmasan  becsípődött ideg szorult ellátásra,  mielőtt végig vonult a vörös  szőnyegen J.J. Abrams rendkívül  várt folytatásának new yorki  premierjén.

Egy becsípődött ideg a bal vállában? Talán Cumberbatch túl sok időt töltött volna mérges vulkániak társaságában, az utóbbi időben?

„Ah, tudom, mire célzol,” mondja nevetve Cumberbatch. „Azok, akik odafigyelnek ezekre a dolgokra, meg fogják jegyezni, hogy arra utalsz, mikor Zach megragad a filmben.”

Zach, természetesen Zachary Quinto, aki Mr.Spock szerepében tér vissza az ID-ben, tekintélyes időt töltött furfangos ellenfele üldözésével, öklözésével és, igen, vulkáni idegfogással.

A durván 1 évvel Abrams 2009-es rebootjában történt események után játszódó ID-ben Kirk kapitányt (Chris Pine), Spockot és a USS Enterprise legénységének többi tagját látjuk újraegyesülni egy új ellenséggel szemben, akiről kiderül, hogy az összes Trek tanok legemlékezetesebb gonosztevőinek egyike.

Cumberbatch karakterének valós kiléte, akit John Harrisonként mutatnak be, széles körben elterjedt találgatások alanya lett, mióta a film gyártása elindult. Abrams híresen védi munkáinak részleteit, de az ID új szintre emelte a kalandos titkolózást.

Ahogy a filmszínházak a filmet vetíteni kezdik ezen a hétvégén, durván 100 milliós nyitás körül, a titok nincs többé – a fordulat nyilvánosan felfedetik legalább egyetlen filmkritikában, a Wikipedián és az IMDB-n. Ennek ellenére Cumberbatch még a múlt hét végén is, New Yorkból telefonálva, mélyen hallgatott.

„Azt hiszem (meglepődni azon, ami egy filmben van), ez egy ritka eset napjainkban és korunkban, mikor rendkívül telített a média, túlreklámoznak minden részletet, vagy spoilereznek a hirdetésekben vagy a trailerekben,” mondta. „Ennek akkor kellene megtörténnie, mikor elmész a moziba. Nem arról kéne szólnia, hogy kipipálsz egy listát, hogy ’Igen, azt hallottam, hogy ez fog történni.’”

Ha valaki megértheti a titkok múlékony természetét, az  Cumberbatch. Arthur Conan Doyle nyomozójának megformálása a BBC Sherlock c. sorozatában figyelemreméltó elismerést hozott számára és segítette sok, nagy horderejű filmes szerep elérésében.

Az év hátralevő részében fel fog még tűnni Brad Pitt és Michael Fassbender oldalán Steve McQueen történelmi drámájában, a 12 év rabszolgaságban; Julia Robertssel és Meryl Streeppel fogja birtokba venni a vásznat az Augusztus Oklahomában; és Julian Assange-t fogja játszani Bill Condon rendező tényeken alapuló drámájában, a The Fifth Estate-ben.

Szintén középpontba fog kerülni A hobbit: Smaug pusztasága öreg és hatalmas sárkányaként, mikor Peter Jackson trilógia tervezetének második része bemutatásra kerül decemberben.

Cumberbatch elmondása szerint próbálja „udvariasan” elgáncsolni az elvárásokat, mikor szerepeket választ. Az ID-ben biztosan látszik, nyilvánvalóbban, mint eddig, hogy egy antihős akcióhős bőrébe bújik, mégis van az a jelenet, amiben szuper intellektusával és csábító baritonjával megkísérli Kirköt és Spockot befolyásolni, talán abban használja ki leginkább a színész saját szakmai eszköztárát.

„Mr. Cumberbatch, sápadt és szenvedélyes, egy világméretű rajongói kultusz tárgya lett, és könnyű látni, miért,” írta a New York Times, A.O. Scott filmkritikájában. „Byroni vonzerőt olvaszt egybe egy türelmetlen, zsarnoki intelligenciával, ami úgy tűnik, emeli a környezete IQ szintjét, ahányszor csak feltűnik a színen.”

Alig néhány héttel az után, hogy nála landolt a szerep (eredetileg Benicio del Toro-nak ajánlották fel), Cumberbatch azon találta magát, hogy vulkániakkal és klingonokkal harcol, űrhajókon, szétrobbanó üvegajtókon ugrik át és Los Angeles utcáin rohan végig, ami a jövő San Francisco-ját helyettesíti, ahol a filmes Csillagflotta főhadiszállása található.

„Volt ott egy rendkívüli pillanat, mikor a Playa Vista padlóján, a híres Howard Hughes stúdió, a Spruce Goose[1]születési helyén húztak végig 60 mérföld/órás sebességgel reggel egy órakor, űrruhában. Akkor a karakterem irányított, de színészként, abban a pillanatban, hogy a karakterem elvégezte a feladatát, felálltam és azt mondtam, ’Mindenki látta ezt? Hihetetlen volt, megcsinálhatnánk újra?’”

Érdekes élmény lehetett egy színész számára, aki nem állíthatja, hogy túlságosan járatos a „Trek” szabályokban, noha egészséges tisztelettel van a Star Trek keresztapjának, Gene Roddenberry-nek hagyatéka iránt.

„A Star Trek finom módon dolgozik,” mondja. „Olyan sűrített, hihetetlen szépen rajzolt karakterek vannak benne, akik nagyon maiak, még ha ez egy látkép is a jövőről, megtöltve ötletes részletekkel, ami megszállottá teszi rajongóit. A történet tényleges belső tartalma időben és térben univerális.”

Cumberbatchnak bizonyára lehetne jövője a franchise-zal, noha kevés dolog világos abból, milyen sajátos alakot fog ölteni a harmadik „Trek” film. A Paramount elmondása szerint Abrams legalább producerként jegyezi majd a következő „Trek” mozit, annak ellenére, hogy legközelebb az új „Star Wars” filmet fogja rendezni, amit a Disney 2015-ben szándékozik bemutatni.

A maga részéről, Cumberbatch, ahogy az világosan látszik, élvezi újdonsült helyzetét, mint hollywoodi nehézsúlyú. Kétségtelenül, a gonoszságnak meg van a saját, egyedi jutalma.

„Éppen elhajtottam egy telefonfülke mellett, amin az én arcom - a poszter, amit a filmhez készítettek rólam - volt látható, elképesztő,” mondja. „New York közepén lenni, a városnak, amit mindig is szerettem, és a premierre menni és magamat látni egy telefonfülke falán, azt hiszem, kőből kéne lenned, hogy ne érezz semmit.”

 

Bugsy fordítsa, ne vidd sehova!

Eredeti cikk ITT
Az LA Times képei ITT


[1] Hughes H–4 Hercules (lajstrom: NX37602) ("Spruce Goose") egy nehéz teherszállító repülőgép prototípus, amelyet a Hughes Aircraft vállalat gyártott. Howard Hughes történetét dolgozza fel az Aviator c. film Leo-val

 

 
Hello!

Benedict Cumberbatch, Emmy díjas, Oscar és többszörös Golden Globe jelölt brit színész. A Star Trek Into Darkness, és a The Imitation Game sztárja. A modern Sherlock Holmes, Doctor Strange és Smaug, a sárkány megformálója. A Brit Birodalom Rendjének parancsnoka, nagylelkű jótékonykodó, férj és apuka. Honlapunk küldetése, hogy összegyűjtsünk róla minden fellelhető információt, legyen az kép, videó, riport, hírmorzsa vagy érdekesség.

 
Navigáció

>> Főoldal
>> Mr. Cumberbatch
>> Sherlock
>> Galéria
>>Új Galéria
>> Média
>> Extrák
>> Fórum
>> Oldal

 
Chat

Szépen kérünk benneteket, hogy se Benedictet, se a hozzátartozóit (sőt, ha lehet, senkit) ne szidjátok a társalgóban, és igyekezzetek úrihölgyek módjára beszélgetni.

 
Projektek

Avengers: Infinity War
Doctor Strange
2018. április 26. (hun)

How the Grinch
Stole Christmas
Grinch

2018. november 9. (USA)

Jungel Book
Sheer Khan
2018. október 19. (USA)

Magik
Lewis
2018

Melrose
Patrick Melrose
2018. május 13.

The War Magician
Jasper Maskelyne
2018 (?)

Captain Marvel
Doctor Strange
2019. március 8. (USA)

Untitled Avengers Movie
Doctor Strange
2019. ősz (?)

Rogue Male
Capt. Alan Thorndike
2019?

How To Stop Time
Tom Hazard
2019-2020 (?)
 

 
Barátaink

best movies by larewen

 //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png Trónok Harca
 https://lh6.googleusercontent.com/-JcQFfgAJsuw/UBA3zCHJwsI/AAAAAAAABGM/Khep3dJ4ep0/s55/jeremy.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-t-xhnVcpZgk/UBhjqddqzhI/AAAAAAAABHM/M8lQx3aPBRI/s55/bookz.jpg my chemical romance https://lh6.googleusercontent.com/-DD6fXQRL09k/UO8WOIl-4KI/AAAAAAAAB48/W9LrA11g3Eg/s55/rdj.jpg
 
  Vettel
  Grimm Disney Sorozatok birodalma //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png

20/ 0 szabad
 

 
Cserék

     ☆ ★

kérj cserét a csetben vagy a VK-ban - és itt hirdess!
szerkesztők: abby, larewen, reisuto, stanci
aktív szerkesztő: Abby
(abby.cumbernation@indamail.hu vagy abby.cumbernation@gmail.com)

 

 
Emlékeztető

Sherlock: The Final Problem
2017. január 15.
22:00 BBC One 

Itt is megtalálsz minket

 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Rajongók
Indulás: 2012-01-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
közérdekű

akadálymentes gportal mozgalom

My Absurd View  Anchime GpLiliana My Happy World Gp.  Kritika Lap 
Novus
  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw  Nox rajongói oldal 
Diametrically Blog Creative Critique  Legends of Stories Cumbernation Gp

 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!