CUMBERNATION ~ Egyetlen magyar forrásod Benedict Cumberbatchről
Benedict Cumberbatch a Star Trekről, Sherlockról és Julian Assange-ról

Katie van Syckle, Rolling Stone Q&A, 2013. május 15.

"A Star Trek a létezés lényegéről szól, arról, hogy mit jelent tartozni valamihez és milyen lehet a jövő demokráciája. " - mondja az angol színész.

Benedict Cumberbatch fénysebességgel csapódott be idén nyáron Hollywoodban, felfegyverkezve egy űrruhával és egy névvel, amitől még Charles Dickens is elpirulna. Az angol színész leginkább a BBC America-n sugárzott Sherlock címszereplőjeként ismert, de ezen a hétvégén az amerikaiak a bosszúszomjas terrorista, John Harrisonként találkozhatnak vele a Star Trek Into Darknessben. Cumberbatch saját természetéről (szétszórt*), a rajongók élénk érdeklődéséről és következő szerepéről (a kódfejtő Alan Turingról) mesélt a Rolling Stone-nak.
 

Olvastam, hogy nem Trek rajongóként nőttél fel.

Gyerekként a Star Trek lassabban gyújt lángra. Vicces, szórakoztató, de van benne érettség is – ami szerintem az univerzális vonzerejét adja. A létezés lényegéről szól, arról, hogy mit jelent tartozni valamihez és milyen lehet a jövő demokráciája.


Hogy írnád le a karakteredet, John Harrisont?

Ő egy egyszemélyes tömegpusztító fegyver, ember feletti mértékű érzelmektől hajtva. Az embereiről, a társairól és a családjáról való gondoskodása teljesen megegyezik Kirkével.


Hogy értetted, mikor „saját nevelésű terroristának” nevezted?

Nos, sajnos, ez az egész túlságosan idevágó – aki egyikünknek terrorista, az a másikunknak szabadságharcos. Ő olyasvalaki, akit a csillagflotta élesített és állított elő/munkált meg, és van egy jelenet, ahol visszatérnek levadászni őt. Neked pedig nem kell messzire tekintened, hogy a napi hírekben visszatérően láthasd, - hogy ez most az USA külföldi politikája-e vagy néhány terrorista akciója - mennyire ez napjaink igazsága, amivel sajnos együtt kell élnünk.


Chris Pine szerint pengeéles pontosságot vittél az alakításodba. Igaz ez a többi szerepedre is?

Úgy gondolom, bizonyos dolgok sokkal szervesebbek vagy ingatagabbak*.
Little Charles csodálatos szerepét játszottam az ’Augusztus Oklahomában’ filmváltozatában Julia Robertssel és Meryl Streeppel a kormányrúdnál. Little Charles minden, csak nem pengeéles – egy elveszett lélek, harmincvalahány éves gyerek, aki inkább pont céltalan. Ez egy modern tragédia, az ellentéte a Star Trek féle szórakoztatásnak. És persze, az emberek összehasonlításokat tehetnek Harrison és Sherlock között is, de próbálom nem összekeverni. Nagyon keményen dolgoztam ezért a pozícióért, tényleg. Nem hasonlítok olyan nagyon Sherlockra. Ez nem olyasmi, ami könnyen megy nekem. Én sokkal inkább szétszórt* vagyok. Tudom, hogy gyorsan beszélek, de nincs jó memóriám, és feleannyira sem vagyok intelligens, mint ő.


Hihetetlen rajongói figyelem irányul rád. Mi volt a legfurcsább élményed?

Ó, Istenem – rengeteg van. Egyszer élőben tweetelt rólam valaki, aki az otthonommal szemben bérelt lakást. Velem egy időben írta ki a twitterre, mit csináltam. ’Levettem az ingemet, oda mentem az ablakhoz, visszavettem az ingemet…’ És van függöny az ablakomon! Nem járkálok, hogy „Helló, mindenki!” Szóval ez meglehetősen furcsa volt. Páratlan ajándékokat is kapok. Különös leveleket, amikben az emberek… Igazából nem is mennék bele a részletekbe, mert úgy gondolom, ha a rettenetes dolgokat kimondjuk, akkor élethez és lélegzethez is juttatjuk azokat, és úgy gondolom, az ilyeneket jobb elengedni.


Következő filmed, a The Fifth Estate kapcsán próbáltál találkozni Julian Assange-zsal, de elutasított. Mit gondolsz, miért tette?

Ez pontosan egy olyan kérdés, amit Julian tudna megválaszolni. Az ösztönöm azt súgja, hogy az azt jelentette volna, hogy egy olyan projektet bocsátana meg, amihez nem adta a támogatását – és ez nem titok. A film nagy része a WikiLeaks-szel foglalkozik, ami egyedülálló forradalmat valósított meg a modern médiában, az információ átláthatóságát. És ez nem egy rossz dolog: szükséges látnunk hogyan alakulnak ki ezek a struktúrák és képmutatások. Megmondják, mit tegyünk, beszedik az adónkat, majd azt teszik vele, amihez kedvük van, és aztán erkölcstelenül viselkednek. Ennek a szervezetnek a jól elvégzett munkáját ünnepli, mint ahogy vizsgálja is a film. Remélhetőleg látni fogja valahogy. Nem hiszem, hogy fel-le fog ugrálni és teljes támogatását fogja adni hozzá, mert nem hinném, hogy pont most akarna bármilyen róla készült filmet.

Ha alkalmat adnának rá, milyen szerepet játszanál legközelebb?

Alan Turing. Ő az a személy, akit a Sherlock harmadik évada után alakítok. Turing egyike napjaink legnagyobb meg nem értett hőseinek – alapvetően ő építette meg a számítógép eredetijét. Homoszexualitása lelepleződött az ötvenes években, történelmünk egy szörnyen intoleráns korában. De az ő intelligenciája volt, amivel megnyertük a II. világháborút, ez ilyen egyszerű. Ő tette. Ő törte fel az Enigma-kódot. Ez a film az ő csendes, páratlan és bonyolult személyiségének felfedezése, persze, de első sorban be fogja mutatni ezt az embert egy új generációnak, aki korábban nem hallott hősies cselekedeteiről.


Bugsy fordítása, ne vidd sehova!

Eredeti cikk ITT

*ramshackle: rozoga, düledező, omladozó, ingatag épületekre szokták használni

 
Hello!

Benedict Cumberbatch, Emmy díjas, Oscar és többszörös Golden Globe jelölt brit színész. A Star Trek Into Darkness, és a The Imitation Game sztárja. A modern Sherlock Holmes, Doctor Strange és Smaug, a sárkány megformálója. A Brit Birodalom Rendjének parancsnoka, nagylelkű jótékonykodó, férj és apuka. Honlapunk küldetése, hogy összegyűjtsünk róla minden fellelhető információt, legyen az kép, videó, riport, hírmorzsa vagy érdekesség.

 
Navigáció

>> Főoldal
>> Mr. Cumberbatch
>> Sherlock
>> Galéria
>>Új Galéria
>> Média
>> Extrák
>> Fórum
>> Oldal

 
Chat

Szépen kérünk benneteket, hogy se Benedictet, se a hozzátartozóit (sőt, ha lehet, senkit) ne szidjátok a társalgóban, és igyekezzetek úrihölgyek módjára beszélgetni.

 
Projektek

Avengers: Infinity War
Doctor Strange
2018. április 26. (hun)

How the Grinch
Stole Christmas
Grinch

2018. november 9. (USA)

Jungel Book
Sheer Khan
2018. október 19. (USA)

Magik
Lewis
2018

Melrose
Patrick Melrose
2018. május 13.

The War Magician
Jasper Maskelyne
2018 (?)

Captain Marvel
Doctor Strange
2019. március 8. (USA)

Untitled Avengers Movie
Doctor Strange
2019. ősz (?)

Rogue Male
Capt. Alan Thorndike
2019?

How To Stop Time
Tom Hazard
2019-2020 (?)
 

 
Barátaink

best movies by larewen

 //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png Trónok Harca
 https://lh6.googleusercontent.com/-JcQFfgAJsuw/UBA3zCHJwsI/AAAAAAAABGM/Khep3dJ4ep0/s55/jeremy.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-t-xhnVcpZgk/UBhjqddqzhI/AAAAAAAABHM/M8lQx3aPBRI/s55/bookz.jpg my chemical romance https://lh6.googleusercontent.com/-DD6fXQRL09k/UO8WOIl-4KI/AAAAAAAAB48/W9LrA11g3Eg/s55/rdj.jpg
 
  Vettel
  Grimm Disney Sorozatok birodalma //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png

20/ 0 szabad
 

 
Cserék

     ☆ ★

kérj cserét a csetben vagy a VK-ban - és itt hirdess!
szerkesztők: abby, larewen, reisuto, stanci
aktív szerkesztő: Abby
(abby.cumbernation@indamail.hu vagy abby.cumbernation@gmail.com)

 

 
Emlékeztető

Sherlock: The Final Problem
2017. január 15.
22:00 BBC One 

Itt is megtalálsz minket

 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Rajongók
Indulás: 2012-01-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
közérdekű

akadálymentes gportal mozgalom

My Absurd View  Anchime GpLiliana My Happy World Gp.  Kritika Lap 
Novus
  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw  Nox rajongói oldal 
Diametrically Blog Creative Critique  Legends of Stories Cumbernation Gp

 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!