CUMBERNATION ~ Egyetlen magyar forrásod Benedict Cumberbatchről
TIG interjú Torontóból

R: Gratulálok

Ben: Köszönöm, nagyon szépen!

R: És édes jó Istenem, micsoda előadás volt, fantasztikus vagy a filmben. Muszáj megkérdeznem. Létezik olyan dolog, amit nem tudsz megtenni?

Ben: Ó nagyon szépen köszönöm. Ó igen, létezik a matematika. Nagyon rossz vagyok az algebrában. Ez például egy olyan kezdőpont, amiben mindenképpen jobbnak kell lennem. És nagyon rossz keresztrejtvényfejtésben-(cryptyc crosswords*) sajnálatos módon, én, aki azt a férfit alakítom, aki írni is tudta ezeket meg megoldani is. Tudod sok, igen..sok, sok minden van, ami nem megy és tudod minden nap egy tanulási diagaram/folyamat (learning curve*) és annak felmérése, hogy van mit elérnem még.

De nagyon szépen köszönöm, hálás vagyok a dicséretért.

R: Olyan embert alakítasz, aki 1 briliáns elme és nézzük csak azt, amit nekünk adott, de ugyanakkor egy nyugtalan, zavaros, háborgó lélek (troubled soul*) Ez azért kihívás volt Neked, azt hiszem..

Ben:  Ajajajj..Tudod én nem hiszem, hogy zavaros lélek lett volna Turing. Úgy vélem a zavar jött hozzá és nem valami vele született katolikus bűntudat.  Minden, ami vele történt, minden, ami őt alakította, formálta környezeti hatás volt. Azok hatása volt, akik körülvették, a világ általa milyen volt inkább, mint ő milyennek született.  Szóval „zavaros lélek”.. egy kicsit hadd vitázzam ezzel.

R: Persze, tedd csak!

Ben: Ő olyan valaki volt a filmen, aki különböző, tudod nonkonformista és hát persze, ez nekünk nagyon tetszik. De ezzel egy időben annak oka, hogy ő ilyen lett, ott kezdődött, hogy tinédzser korában, mint meleg, mint bimbózó meleg  (burgeoning-kibontakozó, rügyező,alakuló, itt arra gondol Benedict, hogy tini korban még csak szexuális identitásunkat keressük,tapasztaljuk)  szerelmes lett valakibe, aki nem viszonozta és tragikusan véget is vetett mindennek a fiú halálával. (unrequited love*)

És ez (made him shut off- shut urself off by sys death- olyan kifejezés, amikor a szeretted halálával megszakítasz minden kapcsolatot a környezeteddel, barátokkal-Lara) elzárta őt a külvilágtól, vagy ő önmagát a külvilágtól, elszigetelődött, magába zárkózott és ez már önvédelemmé alakult. Alexander (Hugh Alexander- Alan munkatársa-Lara), akinek tudod, csodálatos pillanat mikor a kamera rá közelít és Turing mondja neki "azt hiszem rossz lóra tettél”- ezzel védi magát gyakorlatilag és ez nekem katasztrofálisnak hangzik valakinek a fejlődésében. Ezzel együtt Joan megpróbálja őt elfogadtatni vagy újra elfogadtatni mindenkivel, visszahozni a középpontba. (valószínű a film végéről beszél Benedict de nem tudom!-Lara) . Szóval, „zavaros”? Hát egy intoleráns világban ő egy meleg ember és vádat emelnek ellene, bűnösnek titulálják, nevetségessé teszik és aztán a gyógyítás nevében ösztrogén injekcióval hatástalanítják a libidóját (kémiai kasztrálás*).

R: Ez tragédia ez valóban tragédia. Nehéz pillanat volt mikor rázkódott az összeomlás után?

Ben: Egy kicsit. Tudod te vagy a második, aki ezt kérdezi. Igen voltak pillanatok mikor átengedtem magamat Turingnak és akkor teljesen kontroll nélkül vagy, mint színész. Volt 1 pillanat, az utolsó jelenetünk Keira-val ,  ami nem is igazán az én jelenetem volt, mert nagytotál volt (wide shot*) mikor összeomlok a pánikroham után. Akkor nem tudtam leállni, képtelen voltam. És ez azért lehetett, mert akkor értettem, meg hogy Turing mit is élt át. És az igazi, tiszta nyöszörgés, sóhajtás volt belőlem…, ami olyan élmény. ….Tudod, ha valakit eljátszik, az ember igyekszik azért távol maradni picit a szereptől, objektív lenni.. nem szubjektív…ja nem mégis objektív.:)..elnézést

R: Nincs semmi gond az élet hosszú.

Ben: Hát igen ez egy hosszú élet.

R: Na, igen, de nekünk azért ez nem elég, Benedict.

Ben: Igen, de lesz ám több..

R: Na ezért, remélem is. Tudod, hogy rengeteg rajongód van itt Kanadában.

Ben: Igen tudom, tavaly nagyon élveztem mikor először itt voltam és alig várom idén a vörös szőnyeget.

R: Bizony mi is alig várjuk. Azt mondom Neked, fogd azt a taxit és vegyél fel minket, mert találkozunk az Oscaron és a Critics Choice-on. Én ebben biztos vagyok!

Ben: Oh nagyon kedves, nagyon kedves..

R: Fantasztikus vagy..

Ben: Nagyon édes vagy. Köszönöm, egy élmény volt.

* cryptyc crosswords: olyan keresztrejtvény, amiben nincs beleírva a kérdés hanem számok vannak és fekete négyzetek. U know? És alul van az összes kérdés. Pl, 15 vizszintes: USA  legnagyobb városa (ahol Lara is él)

* learning curve: olyan diagram, ami a tanulás és idő viszonyát méri a teljesítmény szempontjából - leadott és felvett.

* troubled soul: zavaros, nyugtalan, háborgó lélek és elme - bibliai utalás, de használja a spiritualitássla foglalkozók elme háborodatakra is.

* unrequited love: ez viszonzatlan szerelem, ami azért fontos, mert Freud volt az első, aki ezzel komolyabban fogalalkozott mint frusztráló hatással. Azt mondta. Ha a nő iránt egy férfi szerelmet érez, udvarol, akkor a visszautasítás lehangoltá teszi a férfit.

* kémiai kasztrálás: ösztrogén fecskendeznek be a szervezetbe, ezáltal a férfiak tesztoszteron szintje csökken, azaz a libidó.

* Wideshot: WS: totál/nagytotál - olyan nagy mérvű jelenet vagy fényképezésnél totál jelenet, ahol nem csak az alak a fókusz hanem az invorment is. Körülette is .. (Nagytotál: a szereplők vagy nagyobb dolog 30 méternél távolabbról látszanak pl - Abby)

Lara fordítása, ne vidd sehova!

 
Hello!

Benedict Cumberbatch, Emmy díjas, Oscar és többszörös Golden Globe jelölt brit színész. A Star Trek Into Darkness, és a The Imitation Game sztárja. A modern Sherlock Holmes, Doctor Strange és Smaug, a sárkány megformálója. A Brit Birodalom Rendjének parancsnoka, nagylelkű jótékonykodó, férj és apuka. Honlapunk küldetése, hogy összegyűjtsünk róla minden fellelhető információt, legyen az kép, videó, riport, hírmorzsa vagy érdekesség.

 
Navigáció

>> Főoldal
>> Mr. Cumberbatch
>> Sherlock
>> Galéria
>>Új Galéria
>> Média
>> Extrák
>> Fórum
>> Oldal

 
Chat

Szépen kérünk benneteket, hogy se Benedictet, se a hozzátartozóit (sőt, ha lehet, senkit) ne szidjátok a társalgóban, és igyekezzetek úrihölgyek módjára beszélgetni.

 
Projektek

Avengers: Infinity War
Doctor Strange
2018. április 26. (hun)

How the Grinch
Stole Christmas
Grinch

2018. november 9. (USA)

Jungel Book
Sheer Khan
2018. október 19. (USA)

Magik
Lewis
2018

Melrose
Patrick Melrose
2018. május 13.

The War Magician
Jasper Maskelyne
2018 (?)

Captain Marvel
Doctor Strange
2019. március 8. (USA)

Untitled Avengers Movie
Doctor Strange
2019. ősz (?)

Rogue Male
Capt. Alan Thorndike
2019?

How To Stop Time
Tom Hazard
2019-2020 (?)
 

 
Barátaink

best movies by larewen

 //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png Trónok Harca
 https://lh6.googleusercontent.com/-JcQFfgAJsuw/UBA3zCHJwsI/AAAAAAAABGM/Khep3dJ4ep0/s55/jeremy.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-t-xhnVcpZgk/UBhjqddqzhI/AAAAAAAABHM/M8lQx3aPBRI/s55/bookz.jpg my chemical romance https://lh6.googleusercontent.com/-DD6fXQRL09k/UO8WOIl-4KI/AAAAAAAAB48/W9LrA11g3Eg/s55/rdj.jpg
 
  Vettel
  Grimm Disney Sorozatok birodalma //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png

20/ 0 szabad
 

 
Cserék

     ☆ ★

kérj cserét a csetben vagy a VK-ban - és itt hirdess!
szerkesztők: abby, larewen, reisuto, stanci
aktív szerkesztő: Abby
(abby.cumbernation@indamail.hu vagy abby.cumbernation@gmail.com)

 

 
Emlékeztető

Sherlock: The Final Problem
2017. január 15.
22:00 BBC One 

Itt is megtalálsz minket

 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Rajongók
Indulás: 2012-01-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
közérdekű

akadálymentes gportal mozgalom

My Absurd View  Anchime GpLiliana My Happy World Gp.  Kritika Lap 
Novus
  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw  Nox rajongói oldal 
Diametrically Blog Creative Critique  Legends of Stories Cumbernation Gp

 


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!