CUMBERNATION ~ Egyetlen magyar forrásod Benedict Cumberbatchről
Apróságok

Apróságok
amik az epizódok milleniumi újranézésénél feltűnhetnek.
nem minden észrevétel az én érdemem, de igyekeztem összegyűjteni
a legérdekesebbeket :D

 

01x01 - A study in pink

A John által kedvesen felénkmutatott bögre felirata: Criterion Bar, ugyanis Stamford és Watson ott találkoznak a kánonban. Plusz infó: John balkezes.

A magyar szinkron figyelmét szeretném felhívni arra, hogy John és Sherlock ettől a pillanattól fogva tegeződnek. Bár az angol nyelvből a tegeződő forma kikopott, tehát mindenki magázódik, tehát senkisem, a párbeszéd a következő: "Mr. Holmes!" "Sherlock, please" - avagy "szólíts Sherlocknak"

Miután John tisztázza a szexuális identitását, Mrs. Hudson megnyugtatja, hogy nincs miért aggódnia: "Mrs. Turner next door got married ones!" A népszerű értelmezés szerint Sherlockék szomszédjában egy meleg házaspár él, de szerintem sokkal valószínűbb, hogy Mrs. Hudson arra céloz, Mrs. Turner bizony házasokkal kezd ki. Érdekesség még, hogy Doyle amilyen kiváló író volt, olyan pocsék szerkesztő, ezért egy alkalommal Mrs. Turnerként hivatkozott a háziasszonyra - elfelejtve, hogy a korábbi történetekben már elkeresztelte Mrs. Hudsonnek.

A fandom nem ért egyet velem, de Mycroft bizony jegygyűrűt visel. Lehet, hogy csak egy családi gyűrű, hiszen a novellákból tudjuk, hogy Holmesék arisztokraták, tehát divat lehet náluk, hogy öröklik a családi ékszereket: adott esetben a néhai Mr. Holmesét, és talán ez magyarázza, miért hordja Mycroft a "rossz kezén." A másik magyarázat szerint Mycroftot a férjura várja otthon, ugyanis a melegházasságoknál szokás így hordani a gyűrűt. Semmiképp sem arról van szó, hogy Mark Gatiss fenthagyta a magáét - mint jelen listánkból látszik, idegörlően ügyelnek ugyanis a részletekre.

Egy szemfüles tumblr-felhasználó észrevétele szerint taxis gyilkosunk gyermekei feltűnően hasonlítanak azokra, akiket majd a Reichenbach Fallnál látunk a hotelszoba képernyőjén, amikor Moriarty megfenyegeti velük édesanyjukat - akit bár letéptek erről a képről, a frizurája egyezik...
 

01x02 - The blind banker

Ezt lehet, hogy én reagálom túl, de ha Martin Freeman és a 42-es szám egy filmben szerepelnek, akkor az nekem már minimum gyanús: a hírnevét meghozó Galaxis útikalauz stopposoknak filmben ugyanis egy nagyon meghatározó jelenet keretében kiderül, hogy minden kérdésre a válasz: 42.

Benedict Holvanmárazoscardíja Cumberbatch törtmásodperces alakítása, ahol egy villanás erejéig láthatjuk Sherlock arcán, hogy bármennyire is próbál érzelemmentes maradni, Sebastian szavai és az egyetemen átélt megaláztatások fájnak neki és dühítik.

John Túlképzett Watson önéletrajzának legérdekesebb pontja: az orvosi képzés mellett a King Edward Grammar School említése: itt nem nyelvtant tanult, félreértés ne essék, hanem latint.

Három cumberrajongó testvérünk - Benedict elmondása szerint szinte egész nap követték őket kézenfogva, és nem szóltak egy szót sem.

Köszönjünk Ben volt barátnőjének, nagyon édes volt ebben a szerepben :3

01 x 03 - The great game

Sherlock ivójáték: valahányszor John elfojt egy káromkodást, dobj be egy felest! Meglepően hamar le lehet részegedni.

A fejjel lefelé tartott újság címoldalán a hamis kiállítás hirdetését láthatjuk, ami később a híradóban is felbukkan.

Mycroft esernyős nyakkendője

Reichenbach-párhuzam: John halottnak hiszi Sherlockot, és áttör a tömegen.

Reichenbach-epizódvége előrevetítés: ez az a pillanat, amikor Moriarty eldönti, hogy a mitugrász zsebkatonát is felhasználja a terveihez.

John SOS-jelzést pislog a jelenet alatt: úgy tartják, a rövidítés a Save Our Souls (Ments meg a lelkünket) kifejezésből származik.

Harmadik széria előrevetítés: csak nem Sebastian Moran céloz itt rájuk?

Igazából ebben a szekcióban nem érne a párbeszédeket elemeznem, de Gatiss túlságosan is zseniális. A felirat jelentése "Most elárulta magát, Dr Watson" - Moriarty innentől meg van győződve róla, hogy Johnnak Sherlock a gyengepontja, Sherlocknak pedig John - erre utal az "I'll burn the heart out of you" monológ  és az egész reichenbachos mizéria is. Ha sikerül elválasztani őket egymástól, el vannak veszve.

Csak felhívnám rá a figyelmet, hogy Sherlock egy csőre töltött pisztollyal vakarja a fejét, az ujja a ravaszon.

02 x 01 - A scandal in Belgravia

A sorozatban állandóak a referenciák, a vatican cameos (vatikáni kámeák) viszont Sherlocknak egy olyan ügyére utal, amit a kánonban csak egy félmondatban említenek: annyit tudunk róla, hogy egy lopási ügy, aminek megoldására a pápa kérte fel. Hogy miért ezt használja kódként: rejtély. :D

1895 a kánonban Holmes és Watson legjobb éve: ekkor oldják meg a legtöbb ügyet. Vincent Starret Holmesról és Watsonról írt, "221B" című költeményének zárósorai ezek: "Here, though the world explode, these two survive / and it is always eighty ninety-five", azaz "Felrobbanhat köröttük a világ, ők majd túlélik ketten  / itt, örökre ezer-kilencszáznyolcvanötben."

 

Ez a leggyönyörűbb kép, amit valaha fotóztam. Khm! Sherlock szobája, A falon ott láthatjuk a periódusos táblázatot (mi mást), az ágya felett pedig egy judo oklevél lóg. (A kánonban Holmes mestere egy különleges japán harcművészetnek, a bartitsunak - lásd RDJ-féle verzió). A szemfüles megfigyelő észreveheti, hogy az állólámpa mellett (mely fotónkon nem látszik) Edgar Allan Poe, a krimi ősatyjának protréja lóg. Mivel ebben az alternatív univerzumban Sir Arthur Conan Doyle sosem írt Sherlock-történeteket, így ott valószínűleg Poe a legünnepeltebb szerző. A polcokon, számos könyv és preparált kisállatt mellett Goethe mellszobra látható, aki valószínűleg természettudományo smunkásságával vívta ki Sherlock tiszteletét.

 

Irene összes sms-e, magyar fordításban: "nem vagyok éhes, vacsorázzunk." "egy hotelben unatkozom. csatlakozzon hozzám. vacsorázzunk." "John blogja NAGYON VICCES! azt hiszem, jobban kedveli önt, mint én. vacsorázzunk." (Irene a legnagyobb Johnlock shiper a világon) "látom a Tower Bridge-et és a holdat a szobám ablakából. találja ki, hol vagyok, és csatlakozzon hozzám." "láttam ma az utcán. ön nem  vett észre." "tudja, hogy az a sapka igazán illik magához, ugye?" "ó az ég áldja meg. vacsorázzunk." "szeretem a buta sapkáját." "Egyiptomban dumálok egy hülyével. pattanjon repülőre. vacsorázzunk." "szexi voltál a Crimewatch*-ban" (* = Kék Fény szerű műsor Angliában) "még önnek is ennie kell néha. vacsorázzunk." "BBC1, most. röhögni fog." "azt hiszem, küldök magának egy karácsonyi ajándékot." "kandallópárkány." "nem haltam meg. vacsorázzunk." "viszlát, Mr. Holmes"
Sherlock egyetlen üzenete: "Boldog Újévet"

02 x 02 - The hounds of Baskerville

Az eredeti történetben Holmes a regény felében alig szerepel, ugyanis Sir Doyle-nak már tele volt vele a hócipője. (Sebaj Sherlock, mi szeretünk!)

A John által talált hússzámlán az "Undershaw" feliratot olvashatjuk - Mark Gatiss ugyanis Doyle egykori otthonának, Undershaw-nak a védnöke, és hevesen küzdött azért, hogy ne rombolják le a százados épületet.

Nem tudom, ezt a magyar verzióban mire fordították, de nagyon trükkös egy mondat: a tulaj ugyanis azért szabadkozik, hogy nem tud franciaággyal szolgálni. Ezért próbálja meg John kifejteni, hogy ő részéről tökéletesen boldog a külön fekhelyekkel, majd feladja.

Kedvenc idegenvezetőnk monológját Gatiss szinte szó szerint idézte egy barátjától, aki egy partin nagyon hatásosan adott elő neki egy történetet a kormány titkos kísérleteiről.

Sokan meglepődtek azon, miért Sherlock vezet, amikor ez a feladat Johnhoz jobban illene - a válasz egyszerűen az, hogy Martinnak nincsen jogosítványa, Benedict viszont kiváló sofőr.

A fotó még a Scandal in Belgravia epizódból van - itt tudjuk meg, hogy Mr. és Mrs. Lestrade válófélben vannak. Greg éppen az újraegyesülés örömét ecseteli Mollynak, mire Sherlock felvilágosítja, hogy az asszony a gyerekek tornatanárával csalja. A Hounds of Baskerville epizódban Lestrade már nem hordja a jegygyűrűjét, és mivel szépen lebarnult, megfigyelhetjük gyűrűsujján az egykori helyét jelző vékony fehér vonalat.

 

Sherlock cukorral issza a kávéját -- a kánonbéi Holmes ugyanis legendásan édesszájú. Egy helyen megjegyzi, hogy napi két bögre forrócsoki nélkül ő képtelen a működésre, nyugdíjas éveit pedig méztermeléssel tölti, valamint feltűnően lelkesedik a sütemények iránt. Családi vonás, ugye, Mycoft?

02 x 03 - The Reichenbach fall

 

ezt majd akkor elemezzük, ha kijött a harmadik évad - addig lásd a Reichenbach teóriákat!

 

Reisuto írása, ne vidd sehová.
Kivételesen a fotók is sajátok, de azt használjátok nyugodtan.

 
Hello!

Benedict Cumberbatch, Emmy díjas, Oscar és többszörös Golden Globe jelölt brit színész. A Star Trek Into Darkness, és a The Imitation Game sztárja. A modern Sherlock Holmes, Doctor Strange és Smaug, a sárkány megformálója. A Brit Birodalom Rendjének parancsnoka, nagylelkű jótékonykodó, férj és apuka. Honlapunk küldetése, hogy összegyűjtsünk róla minden fellelhető információt, legyen az kép, videó, riport, hírmorzsa vagy érdekesség.

 
Navigáció

>> Főoldal
>> Mr. Cumberbatch
>> Sherlock
>> Galéria
>>Új Galéria
>> Média
>> Extrák
>> Fórum
>> Oldal

 
Chat

Szépen kérünk benneteket, hogy se Benedictet, se a hozzátartozóit (sőt, ha lehet, senkit) ne szidjátok a társalgóban, és igyekezzetek úrihölgyek módjára beszélgetni.

 
Projektek

Avengers: Infinity War
Doctor Strange
2018. április 26. (hun)

How the Grinch
Stole Christmas
Grinch

2018. november 9. (USA)

Jungel Book
Sheer Khan
2018. október 19. (USA)

Magik
Lewis
2018

Melrose
Patrick Melrose
2018. május 13.

The War Magician
Jasper Maskelyne
2018 (?)

Captain Marvel
Doctor Strange
2019. március 8. (USA)

Untitled Avengers Movie
Doctor Strange
2019. ősz (?)

Rogue Male
Capt. Alan Thorndike
2019?

How To Stop Time
Tom Hazard
2019-2020 (?)
 

 
Barátaink

best movies by larewen

 //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png Trónok Harca
 https://lh6.googleusercontent.com/-JcQFfgAJsuw/UBA3zCHJwsI/AAAAAAAABGM/Khep3dJ4ep0/s55/jeremy.jpg https://lh4.googleusercontent.com/-t-xhnVcpZgk/UBhjqddqzhI/AAAAAAAABHM/M8lQx3aPBRI/s55/bookz.jpg my chemical romance https://lh6.googleusercontent.com/-DD6fXQRL09k/UO8WOIl-4KI/AAAAAAAAB48/W9LrA11g3Eg/s55/rdj.jpg
 
  Vettel
  Grimm Disney Sorozatok birodalma //cumbernation.gportal.hu/portal/cumbernation/image/gallery/1327523414_46.png

20/ 0 szabad
 

 
Cserék

     ☆ ★

kérj cserét a csetben vagy a VK-ban - és itt hirdess!
szerkesztők: abby, larewen, reisuto, stanci
aktív szerkesztő: Abby
(abby.cumbernation@indamail.hu vagy abby.cumbernation@gmail.com)

 

 
Emlékeztető

Sherlock: The Final Problem
2017. január 15.
22:00 BBC One 

Itt is megtalálsz minket

 
Szavazz!
Lezárt szavazások
 
Rajongók
Indulás: 2012-01-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
közérdekű

akadálymentes gportal mozgalom

My Absurd View  Anchime GpLiliana My Happy World Gp.  Kritika Lap 
Novus
  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw  Nox rajongói oldal 
Diametrically Blog Creative Critique  Legends of Stories Cumbernation Gp

 


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human